Med totalt 8 medarbeidere er vi store nok til å ha nødvendig spisskompetanse, men få nok til at DU er VIKTIG for oss!

MEDARBEIDERE

THOMAS CHRISTENSEN

MANAGING PARTNER

Thomas startet hos ProCorp i 2013, og arbeider i hovedsak med teknologi og venturekapital.  Han har mer enn 20 års erfaring fra sentrale posisjoner i Norske og internasjonale bedrifter, i tillegg til omfattende erfaring fra investerings- og rådgivningsvirksomheter. Han har lang fartstid innenfor Corporate Finance og har gjennomført over 40 M&A transaksjoner, børsnoteringer, gjeld- og egenkapitalfinansiering innenfor shipping og teknologi, både som finansdirektør og ekstern rådgiver. Han har også erfaring fra utfordrende snuoperasjoner gjennom styreverv i globale virksomheter. Tidligere har han vært finansdirektør for Hudson Marine Management (USA) og NetConnect, og både finansdirektør og administrerende direktør for Active 24.

Thomas er utdannet maskiningeniør fra Göteborgs tekniska institut, med en MBA fra Bedrifts-økonomisk Institutt (BI) i Oslo.

Interesser: Fotball, matlaging, samtidskunst og interiørdesign

ALEXANDER ÅBYHOLM

PARTNER AND HEAD OF CORPORATE FINANCE

Alexander startet i Procorp i September 2018 og leder vår Corporate Finance virksomhet. Han har mer enn 25 års erfaring fra ledende stillinger i Nordea (Oslo og New York), Swedbank (First Securities) og Danske Bank. Alexander har jobbet med de fleste sektorer både innen M&A, restruktureringer, emisjoner, børsnoteringer og strategisk rådgivning.

Alexander er Siviløkonom fra NHH.

Interesser: Seiling, sykling og langrenn

FREDRIK DRAKE

PARTNER

Fredrik startet hos ProCorp i 2000, og arbeider med transaksjoner innenfor de fleste industrisegmenter. Han har mer enn 15 års erfaring fra Corporate Finance, transaksjoner og transaksjonsrelatert arbeid og har vært involvert i over 50 gjennomførte transaksjoner. I tillegg har han flere styreverv i Norske virksomheter og har tidligere arbeidet for Oslo børs.

Fredrik er utdannet siviløkonom fra Heriot-Watt University i Edinburgh, og er i tillegg Autorisert Finans Analytiker (AFA) fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Interesser: Jakt og fiske, friluftsliv og gastronomi

ØRJAN HELLAND

 

Ørjan startet hos ProCorp i 2018, og arbeider i hovedsak med venture og vekstselskaper. Han har mer enn 20 års erfaring fra Management Consulting, Corporate Finance, og investeringsvirksomhet. Han har vært involvert i mer en 40 gjennomført transaksjoner, hovedsaklig egenkapitalemisjoner for fondstrukturer og vekstselskaper.

Ørjan har en MSc (Econ.) fra London School of Economics og en M.A. fra School of Advanced International Studies ved Johns Hopkins University, hvor han også var Fulbright stipendiat. Han er i tillegg Autorisert Finans Analytiker (AFA) fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, og har en MBA med spesialisering i finans fra samme institusjon.

Interesser: reise, film, politikk og samfunn

TOR ODD BERNTSEN

Tor-Odd startet hos ProCorp i 2014, og arbeider i hovedsak med kraft- og energi.  Han har mer enn 40 års erfaring fra sentrale posisjoner i privat og offentlig næringsliv, samtidig som han har drevet egen konsulentvirksomhet med fokus på energirelaterte problemstillinger.  Han har tidligere vært direktør for energi i Orkla, ansvarlig for nye forretningsområder innen kraft hos Storebrand Kapitalforvaltning og sekretær for Olje- og energiministernes topplederforum for energinæringen.Tor-Odd er sivilingeniør med doktorgrad i elektro fra Norges Tekniske Høgskole (senere Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet – NTNU).Interesser: Teologi, litteratur og snekring

SVERRE ANGELL – HANSEN

Sverre startet hos ProCorp i 2018, og arbeider med transaksjoner innen maritim sektor og internasjonal industri. Han har mer enn 25 års erfaring fra ulike stillinger innen internasjonal bank og finans (Zurich, Stockholm og Oslo), med fokus på shipping, offshore, og oppkjøpsfinansiering. Kjernekompetansen hans er på finansiering, oppkjøp, verdivurdering, rådgivning, og analyse. Han har et solid internasjonalt nettverk og har jobbet tett mot toppledere og eiere i en rekke ulike bransjer og virksomheter bl.a. i Sverige, Danmark, Tyskland, Sveits, Italia, Storbritannia, Nederland, USA, samt Kina. Sverre er utdannet Economist fra Heriot-Watt University, Edinburgh, med mastergrad i Shipping, Trade and Finance fra Cass Business School, London. Han er autorisert Fondsmegler fra Norges Fondsmeglerforbund, og er medlem i Norske Finansanalytikeres Forening.

Interesser: Ski, seiling, jakt & fiske, internasjonal politikk, historie og filosofi

PER HEISS – SCHØYEN

ANALYST

Per startet i ProCorp i oktober 2018. Han har konkurrert på internasjonal nivå i freeski, og vært skipsdykker i forsvaret. Han tok sin bachelorgrad ved Universitetet i Bergen i samfunnsøkonomi hvor han spesialiserte seg i næringseiendom, og har en MSc i finans fra Cass Business School.

Interesser: Jakt, fiske, ski og tennis

 

ADVISORY BOARD

BERNT STILLUF KARLSEN

Stilluf startet hos ProCorp i 2000, og arbeider i hovedsak med kraft- og energi. Han har mer enn 40 års erfaring fra sentrale posisjoner i privat og offentlig næringsliv, hvor hovedfokus har vært industriell omstilling og håndtering av krevende finansielle situasjoner. Han har et bredt kontaktnett på industrielt og på politisk nivå i Norge, og et omfattende nettverk til nasjonale og internasjonale institusjonelle investorer. Han har hatt flere kommunale styreverv i Oslo, blant annet som styreleder for Oslo Havn KF (2000-2016) og Ruter AS (2006-2008 og 2012-2017), og har arbeidet med Corporate Finance hos Fondsfinans og vært CEO for blant annet Maritime Group (senere Aker Maritime) og Vard (senere NCL).

Stilluf er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Interesser: Friluftsliv, politikk og samfunn

PER WINGE

Per joined ProCorp in 2004 and works mainly with electrical, trade, health food and foodstuffs. He has more than 35 years of experience from key positions in the financial sector where he has been responsible for IPOs, private placements, buying and selling companies, finance and business development. He has been the Corporate Finance director for several companies including Fond Partner / Moe Securities, FibaNordic Securities and Christiania Bank & Kredittkasse(later Nordea Markets).

Per holds an MBA from the Norwegian Business School (BI) in Oslo.

Vi er en uavhengig Corporate Finance rådgiver som kombinerer lang internasjonal, industriell og finansiell kompetanse til å bistå våre kunder!